Selecteer Evenement

Plaats:

Genre:

Maand:

Titel:


Selecteer Organisatie

Organisatie:


Voorstellingsinformatie

Jazztalks i.s.m.

Jazztalks i.s.m.

Meneer Otis

Concert
Datum: vr 20-04-2018
Tijd: 20:15 uur
Locatie: Ongeplaceerd, max 342
  Lindenbergzaal
  'Ridderstraat' '23'
  '6511TM' Nijmegen
Rang Prijs Soort
1 €12,50 Normaal
 

De Lindenberg presenteert in samenwerking met Meneer Otis een serie experimentele Jazztalks waarin de beleving van dit energieke muziekgenre onder de loep genomen wordt in een ongebruikelijke setting. Verwacht geen standaard concert, maar een verrassend frisse luisterervaring.

 

Meneer Otis ken je wellicht van Otis Park, dat tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten zeven dagen jazz, funk en soul muziek programmeert in het monumentale Kronenburgerpark.

 

In de serie Jazztalks nodigt Meneer Otis een aantal bijzondere acts uit verschillende edities van Otis Park uit.  Met hen gaat hij de - aan zichzelf opgelegde - uitdaging aan om dat super spannende  moment tussen muziek beleven en zintuiglijk waarnemen op te zoeken.

 

Wat gebeurt er als je in een zaal alle zicht ontneemt en de bezoeker dwingt om te luisteren zonder andere prikkels? Verandert de impact van muziek wanneer je niet wordt afgeleid door andere bezoekers, het uiterlijk van de artiesten of bewegingen op het podium? Krijg je jazz alleen binnen via je oren? Of ook door de neus, via de huid of de mond?

 

Ditmaal is het Maarten Voortman Kwintet te gast!
Halverwege 2017 was de definitieve bezetting van het Maarten Voortman Kwintet rond. Sterke solisten, een lyrische bassist en een drijvende, creatieve drummer waren nodig om de visie van het kwintet uit te kunnen voeren: een traditionele bezetting, uitgebreide, verhalende melodieën en voldoende ruimte voor iedereen om zijn verhaal te kunnen vertellen.
"Na het ontmoeten van zoveel inspirerende muzikanten in Amsterdam, was het mijn droom met hen samen te werken en een eigen kwintet te leiden. Ik wilde dat mijn eerste plaat met hen spontaan en fris werd, en heb toen gekozen zonder enige zelfcensuur te componeren. Het gevolg was dat de kaders van de muziek niet direct duidelijk waren, maar dankzij mijn achtergrond in traditionele jazzvormen kwam een melodische benadering als vanzelf aan het licht.

Het schrijven of improviseren van een sprekende, mooie melodie, is wat mij betreft de heilige graal in muziek. Een sterke melodie blijft bij iedereen in het oor, en maakt zelfs de meest ingewikkelde stukken toegankelijk voor elke luisteraar. Uiteindelijk heb ik als doel gesteld om de ritmische en harmonische invulling voort te laten vloeien uit melodie. Elk stuk vertelt daardoor een uniek verhaal."

Mo van der does: Altsax

Ruud Voesten: Drums

Matthias van den Brande: tenorsax

Hendrik Mueller: Contrabas

Maarten Voortman: Piano

Om met volle aandacht bij de muziek te komen, zorgt Mindfulnesstrainer Katja Teunissen voor het creëren van een ontvankelijke, ontspannen geest tussen de lezing en het concert.

 

 

 

Website: http://

Ticketunie 2007 - 2018